Ode aan … Pinterest

Ik bedacht weer eens een leuke rubriek, namelijk ‘ode aan’. Er zijn zoveel dingen waar ik dol op ben en die krijgen vanaf nu een ode van mij! Ik begin met mijn grote liefde Pinterest. Hoeveel uren ik daar al niet ingestoken heb… Het is zo leuk om allerlei mooie afbeeldingen te verzamelen en daaruit inspiratie op te doen of gewoon omdat je je fijn voelt als je naar iets moois kijkt (visual addict). Ik heb de afgelopen jaren 102 borden gemaakt, zowel geheime (toen ik net zwanger was, over ‘zwangere zaken’) als openbare over allerlei denkbare onderwerpen. Het werkt supermakkelijk en dat geeft de hoeveelheid pins, inmiddels meer dan 10.000, ook wel aan. Het is klikken en doorrrr.

Mijn favo borden zijn ‘art’, ‘quotes’ en ‘for the home’. Ik kan echt wegkwijlen bij mooie plaatjes van sfeervolle interieurs, mooie gekleurde muren, retro meubels en noem het maar op. Quotes zijn altijd goed en zetten me aan het denken als ik weer eens vastloop. En art is áltijd goed. Je wilt niet weten hoeveel mensen op deze wereld bezig zijn met het maken van mooie dingen, en daar laat ik me dan weer door inspireren. <3

Delen en gedeeld worden
Het is leuk om te merken dat andere mensen op hun beurt weer blij worden van mijn borden en foto’s pinnen. Foto’s van mezelf zet ik dan weer níét op Pinterest, maar het kan best zijn dat ik dat in de toekomst nog ga doen en er andere mensen blij mee kan maken.

Project op je bordje
Op Pinterest kun je een bord ook heel handig gebruiken voor een bepaald project. Voor het ontdekken van je eigen kledingstijl maak je simpel een bord ‘kleding’ aan en daar gooi je vervolgens álle plaatjes in die jou aanspreken. Wees niet te kritisch, je kunt ze later altijd weer weggooien. Op deze manier ga je steeds duidelijker zien welke stijl jou aanspreekt en hier kun je dan weer gericht kleding door aanschaffen en minder miskopen doen. Of als je een feestje gaat organiseren, gooi je er plaatjes in van de versiering, recepten van eten en drinken, dingen die bij het eventuele thema van het feestje passen en ga zo maar door. Erg handig!

Overigens word ik best hebberig van al die mooie plaatjes. Ik wil álles wat ik daar zie! Uiteraard houd ik me in. 😉
Dan nu nog even een paar plaatjes:

Zit jij ook op Pinterest? En wat vind je er zo leuk aan?

3 gedachten over “Ode aan … Pinterest”

  1. Volgens mij gebruiken best veel mensen pinterest. Zelf heb ik het verzqmelen van plaatjes niet in de genen zitten, maar ben blij dat het je gelukkig maakt lieverd. Xx

Geef een reactie