Mijn 2017 jaaroverzicht

De laatste jaren ben ik dusdanig wispelturig dat ik ieder jaar weer een andere domeinnaam gebruik. Niet dat dat handig is of duidelijk, maar het past wel echt in mijn Vissen-aard. Dan weer die kant op zwemmen en dan weer een heel andere kant. Nooit even lekker op een handdoekje op het strand ontspannen. Altijd druk in mijn hoofd, nieuwe ideeën, leuke plannen en evenzoveel doemdenkende stemmen die me overtuigen van de nutteloosheid van al die leuke ideeën, met als gevolg dat ik ze maar weer aan de kant zet, passief word en niks uitvoer. Vermoeiend, maar ook leerzaam. Ik leer er steeds beter mee omgaan en die doemdenkende stemmetjes worden al kleiner. Dat noemen ze leren, ontwikkelen, dichterbij jezelf komen, je wensen leven. Noem het maar op. Voor komend jaar ga ik het weer doen op lotsofloena.nl. En de bedoeling is dat ik het op dit domein jaren ga volhouden. Want ieder jaar content overzetten en mensen informeren dat ik weer een andere domeinnaam heb, nee dat schiet niet echt op. :-p
Anyway, mijn jaar 2017. Net zoals ieder jaar is er veel gebeurd en heb ik veel geleerd. Een kort overzicht, want ik moet zo nog een kudde oliebollen halen!

JANUARI
Elisa werd 10 jaar! Wow, wat ging het snel. Tien jaar moeder van een prachtig kind.
B. en ik vierden ons 4-jarig jubileum. En we verhuisden naar zolder en richtten daar onze slaapkamer in.
Ik zocht hard naar werk en had interessante gesprekken, maar die resulteerden niet in een baan.
Ik deed een Reiki 1 cursus en leerde van alles. Sindsdien gebruik ik reiki regelmatig. Interessante materie.
Ik ging door mijn knie en dat was geen pretje. Het deed zeer en er zat vocht in en ik kon er amper op lopen. Toch dacht ik: trekt wel weer weg.

FEBRUARI
Ik vond een nieuwe baan! Wat was ik blij en opgelucht! Zo fijn om weer aan het werk te kunnen.
We gingen een paar dagen naar Egmond aan Zee. Jemig, wat was dat heerlijk en mooi. Ik realiseerde me wederom dat ik echt van de zee hou en er vaker naartoe moet. Als ik aan zee ben, ben ik simpelweg gelukkig. We kwamen aan in bij de zee en Elisa en renden zo hard als we konden richting het water. Ik moest huilen. Zó mooi.
Mama was jarig en we gingen natuurlijk langs met cadeautjes en aten taart. Nom!

MAART
Ik startte met mijn nieuwe baan als redacteur bij een magazine. Dat vond ik vooraf reuze spannend (kan ik het, doe ik het goed, oude angsten, helpppp!!) , maar het wende al snel en ik bewees dat ik het goed deed.
Ik werd 37 en kreeg mooie bloemen en cadeautjes en  vierde het in het zwembad met mijn liefsten en met patat.
Sarah leerde deze maand los lopen!

APRIL
B. was jarig en dat vierden we samen met mijn verjaardag voor onze familie. Lekkere taarten en cadeautjes, je weet hoe het gaat.
April had de zomer in z’n bol en het was warm! We zaten met ijs aan het Hoornsemeer, heerlijk!
Ik was al maanden bezig met welke tattoo ik wilde laten zetten. Ik wou dit al heel lang, maar omdat ik altijd nogal twijfelde, stelde ik het steeds uit. Dit jaar was ik klaar met dat getwijfel en op 1 april ging ik ervoor! Het was echt heel leuk! Het proces en het feit dat ik ein-de-lijk deze wens liet uitvoeren. Ik liet twee kleine tattoos zetten die beide een mooie betekenis voor mij hebben. Heel erg blij mee!
Elisa had haar eerste vechtsporttoernooi, spannend!
Hilde en ik bezochten Linda in Utrecht, was gezellig meiden.

MEI
Ik ging opnieuw door mijn knie en daar baalde ik enorm van, want ik was net weer een beetje hersteld van de vorige klap. Ik besloot toch maar langs de fysiotherapeut te gaan en die zei dat er iets niet in de haak was. Ik werd via de huisarts doorverwezen naar orthopedie van het Martini.
Desondanks liep ik de Avondvierdaagse met Elisa. Erg gezellig met die meiden 🙂
Ook vierden we Moederdag. Extra mamaliefde 🙂
Ik deed examen voor NIMA online marketing in Amsterdam en slaagde.

JUNI
Elisa en ik gingen een nacht weg naar een hotel en we gingen shoppen en zwemmen. Heel fijn om zo’n weekendje weg te zijn samen!
B. en ik gingen weer eens naar de sauna. Daar kom ik altijd zo chill vandaan dat ik me keer op keer voorneem om iedere maand te gaan. Wat ik vervolgens niet doe, want druk enzo.
Ik deed weer eens yoga en ook op dat vlak ik me voor om het vaker te doen.
Ik ging mee met de klas van Elisa naar Buitenplaats Reitdiep. Dat is en blijft zo’n leuke plek, met varkens en een speeltuin en een laboratorium en nog veel meer. Aanrader!
B. en ik werkten veel in de tuin. Bomen kappen en takken versnipperen. Lekker zen om te doen.

JULI
Elisa deed examen voor de gele band en slaagde. Een trotse mama hier! Ook organiseerden we het eindfeestje met een groepje vriendinnetjes en ouders. Dit keer was het op het veld achter ons huis en het was heel geslaagd met een bbq en verstoppertje en supermooi weer. Prachtig begin van de grote vakantie!
Ik kreeg een röntgenfoto en omdat daar niks op te zien was, een afspraak voor een MRI. Eind juli gingen we op vakantie naar Uelsen. We hadden een heel fijn huisje met een mega trampoline en het was vlakbij een zwemmeer. We aten heel veel curryworst en ik was moe, moe, moe. Gelukkig hadden we vakantie…We bezochten kasteel Bentheim, wat erg tof was om te zien. Die oudheid is altijd zo lekker inspirerend en dan stel ik me voor hoe die mensen daar woonden. Leuk om gezien te hebben.

AUGUSTUS
We vierden nog even vakantie door. Logeren bij opa en oma, dagjes weg, uitslapen. De kids dan, want ik moest na 2 weken weer werken. Ik kreeg een MRI-scan en daaruit bleek wat ik al vermoedde: mijn meniscus had een flinke scheur en dat moest geopereerd worden. Slik, maar ook fijn dat er eindelijk iets aan gebeurde. De wachtlijsten zijn echter lang, dus ik moest eerst nog een tijd doorlopen met pijn en een mank en dik been. We schreven Sarah in voor de peuterspeelzaal. Time flies…
Ik kreeg contractverlenging, prettig!

SEPTEMBER
De zomervakantie was weer voorbij en ik ging met B. een avondje uit naar de musical over Jacques d’Ancona. Vrienden P. en S. speelden daar in en het zat erg goed in elkaar! Applaus!
Ik moest naar anesthesie om de operatie voor te bespreken.
En we kregen een nieuwe schutting! De oude stond al een paar jaar op het punt om om te vallen. Het werd echt tijd. Bote en z’n vader hebben knoerthard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En ik deed zoveel mee als ik kon, al was spitten en tillen niet gemakkelijk met een manke knie. Het resultaat is echt prachtig en we zijn er heel erg blij mee!

OKTOBER
Sarah werd 2 jaar! Wow, waar blijft de tijd? Ze had een leuk feestje met familie en cadeautjes en taart en alles. Sinds ze 2 is, is ze gelijk maar in de peuterpuberteit gestapt. En terecht. Ze ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal en dat was wel even wennen. Voor ons beiden, haha. De eerste weken zat ze er niet lekker en moest ze vaak huilen. Maar na de herfstvakantie ging het ineens goed en sindsdien gaat ze er graag heen.
Papa was jarig en we gingen langs met cadeautjes en aten taart. Het was echt een heerlijke dag, ik liep de hele dag op slippers. Het leek wel zomer. 3>
De 16e had ik mijn knieoperatie (lees hier hoe dat ging). Het is allemaal goed gegaan en de weken erna was ik druk met herstellen en oefentherapie.

NOVEMBER
Rustig maandje met werken, sinterklaasvoorbereidingen, het accepteren van de donkere dagen en genieten van kaarsjes, goede boeken en lange baddersessies. Op en top herfst dus.

DECEMBER
De laatste maand van 2017. Er werd een ontzettend dapper jongetje geboren en hij en zijn ouders zijn zo stoer en dapper en we leven allemaal met hen mee.
Zoals ieder jaar in december begint langzaam aan het grote terugkijken op het jaar, zelfreflectie, wat wil ik volgend jaar anders doen, wat wil ik meer en wat wil ik minder. Welke kant gaan we op? Nieuw jaar, nieuwe kansen! Elisa had haar 2e toernooi en ze heeft supergoed gepresteerd. Ook had ze weer een examen en behaalde ze haar oranje band. Wederom trots op haar!
Ik had mijn beoordelingsgesprek op mijn werk waardoor ik weer een stuk beter weet wat ik wil en wat ik níét wil.
Sinterklaas was gezellig en vol cadeautjes. We vierden kerst op een stressloze manier en dat beviel ons erg goed.

Nu ik dit schrijf is het oudjaarsdag en de oliebollen zijn binnen. We tellen de uren af en doen dat vooral op een relaxte manier. Alles is goed. We weten waar we de komende tijd aan willen werken en we weten wat we hebben en dat koesteren we met heel ons hart.

Een mooi 2018 voor iedereen!

4 gedachten over “Mijn 2017 jaaroverzicht”

Geef een reactie