Heb je de slechtvalk van het Gasuniegebouw al gezien?

slechtvalk

Ik weet niet precies waarom, maar ik vind het heel interessant om het wel en wee van de slechtvalken in hun hok aan het Gasuniegebouw in Groningen bij te houden. Als je HIER klikt, dan zie je ze! Op het eerste gezicht is het best saai om naar deze live videobeelden te kijken. Maar je zal merken dat je langzaam maar zeker van deze guys gaat houden. Het vrouwtje doet vrijwel niets anders dan broeden op haar twee eieren. Logisch, want dat is wat vrouwenvogels nou eenmaal doen. Het mannetje zie je vaker niet dan wel, maar van de week zag ik hem bovenop het hok zitten. Vandaar ook dat bergje poep op het dak.

Het is een heel vredig aanzien, zoals de beestjes daar hun leven aan het leiden zijn. Ik word er best zen van, al krijg ik het altijd ook een beetje koud. Het waait daar bovenin best wel en ook al hebben de slechtvalken een warm verenpakje, toch ben ik blij dat ik lekker warm op de bank zit.

Ik denk dat de beelden spectaculairder wordt zodra het eerste ei uitkomt. Beschuit met muisjes! Of beschuit met stukken eend of spreeuw, want daar schijnen slechtvalken dol op te zijn. De jonkies zijn niet echt moeders mooiste en ik heb nu al zin om te kunnen kijken naar die guitige bekjes. Overigens vind ik het ook leuk om als ik langs de Gasunie rijd, even te zwaaien naar het grote gele nest helemaal in het topje van het gebouw. Tot nu toe hebben ze echter niet teruggezwaaid…

Update zaterdag 7 april 2018: ze heeft ineens vier eieren! Wow!

2 gedachten over “Heb je de slechtvalk van het Gasuniegebouw al gezien?”

Geef een reactie